UPDATE CHIRO IVM CORONA-CRISIS

Beste leden en ouders,

Allereerst willen wij iedereen heel graag bedanken voor jullie talrijke aanwezigheid tijdens ons jaarlijks steakfestijn. Alsook dank aan onze sponsors en iedereen die onze Chiro op een of andere manier een warm hart toedraagt!
Dan hebben we natuurlijk ook een aantal mededelingen te doen in verband met de huidige Corona-crisis, waar u waarschijnlijk al op de hoogte van bent. Op 17 maart nam de federale regering de verregaande maatregelen om een verder verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Die maatregelen gelden al zeker tot en met 3 april, het begin van de paasvakantie. Tot dan mogen wij jammer genoeg geen Chirozondagen meer geven. Voor de Chirozondagen na 3 april wachten we voorlopig nog het advies van de overheid af.

Desalniettemin raadt Chirojeugd Vlaanderen aan om weekends, (meerdaagse) activiteiten en evenementen tot en met 19 april uit te stellen of af te gelasten.
Voorlopig dus geen Chiro op zondag tot en met 3 april.  Nu zorgt ‘ De Online Jeugdbeweging’ – groep op facebook ( waar iedereen gratis lid van kan worden ) voor online entertainment voor iedereen met een hart voor jeugdbeweging. Dus trek elke zondag gerust jouw Chiro-uniform aan en neem eens een kijkje op de Online Jeugdbeweging.
Omdat wij zelf als leiding de Chiro ook heel hard missen, hebben wij besloten om na de Corona-crisis elke week Chiro te geven van 14:00 – 17:00.

Kijk zeker eens naar de aangepaste jaarkalender van dit Chirojaar!
Wat verandert er allemaal?
      • Het Sloeberweekend van 27/03 – 29/03 zal jammer genoeg niet kunnen doorgaan. 
      • Ook het weekend van de Tito’s van 10/04 – 12/04 zal niet kunnen doorgaan. Wij zouden heel graag de komende weekends willen verleggen naar een latere datum, maar de meeste weekendplaatsen zitten al vol tot aan de zomervakantie waardoor we genoodzaakt 
       zijn geen  weekends meer te laten doorgaan dit Chirojaar. Wij vinden dit zelf ook heel erg jammer, maar hopen toch dat jullie hiervoor begrip kunnen opbrengen.
      • De Berlijnse Bollen – verkoop wordt verlegd naar zaterdag 02/05. ( wanneer de opschorting van activiteiten verlengd wordt, zal dit nogmaals gecommuniceerd worden)
      • Op zondag 5 april 2020 zal het Dorp van de Ronde in Herzele niet doorgaan. Deze wordt ook niet verlegd.
      • Op zondag 17 mei 2020 vertrekken we normaal gezien op Uitstapdag. Dit jaar hebben we ervoor gekozen deze activiteit te verleggen naar september volgend Chirojaar. 
       Als leuk alternatief gaan we die dag samen met alle groepen een spel spelen.  ( meer uitleg volgt nog via een brief)

Tot zover de aanpassingen in onze jaarkalender!

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om mij of Sven Otte te contacteren. 
Houd jullie allemaal goed en hopelijk zien we jullie zondag 5 april terug!