OP KAMP

TAFELLIEDJES BIVAK

 

ALGEMEEN

Ieder werkjaar sluiten we af met een megasuperdupercool kamp! Op kamp geven we het beste van onszelf en beleven we de gekste 10 dagen van de zomervakantie. 

Van een kamp bouwen in het bos tot een vuil spel: we doen het allemaal op bivak! De jongste afdelingen slapen binnen, vanaf de Tito's wordt er geslapen in een tent.

WANNEER

Wij gaan ieder jaar van 11 tot en met 21 juli op kamp.

Onze oudste afdelingen (Keti's en Aspi's) vertrekken traditiegetrouw vroeger en gaan dus op voorkamp.

De Keti's vertrekken 1 dagje vroeger, de Aspi's fietsen naar de kampplaats en vertrekken meestal 2 dagen op voorhand. Dit kan verschillen van jaar tot jaar, concrete info volgt in mei of juni!

SPECIALE MOMENTEN OP KAMP

DAGTOCHT

De jongste afdelingen (Sloebers, Speelclubs en Rakwi's) gaan samen op tocht. Zij maken samen met hun leiding een mooie wandeling aangepast aan hun leeftijd. Het einddoel van deze tocht is een activiteit in de buurt. Na de activiteit keren ze terug naar de kampplaats.

TWEEDAAGSE

De oudste afdelingen (Tito's, Keti's en Aspiranten) worden tijdens tweedaagse in kleine groepjes verdeeld. Door samen te werken en gebruik te maken van allerlei oriëntatietechnieken moeten ze hun weg vinden naar de eindlocatie. Zij slapen niet op de kampplaats. Onderweg passeren ze verschillende postjes met leiding waar ze even kunnen pauzeren en een nieuwe opdracht krijgen om naar de volgende post te gaan. Eenmaal aangekomen op de eindlocatie is het tijd voor ontspanning en gezellig samenzijn. De dag nadien staat er een speciale activiteit op het programma, want dat hebben ze immers verdiend na al dat stappen!

ASPIDAG

Op deze speciale dag worden de Aspiranten voor 1 dagje leiding en omgekeerd. De Aspiranten steken enkele dagen voordien hun koppen bij mekaar en maken een spel voor de hele Chiro. Verschillende gemengde groepjes (van Sloebers tem leiding) nemen het tegen elkaar op en hopen de eindoverwinning binnen te halen!

BEZINNING

Even stilstaan bij de toffe en minder toffe momenten van het bijna afgelopen kamp, zowel per afdeling als met de volledige Chiro. We onthouden de goede dingen en zijn dankbaar voor de tien dagen vol pret die we met elkaar al hebben beleefd. Op dit speciaal moment beleven we allemaal samen het Chirogevoel.

BONTE AVOND & KAMPVUUR

Wie laatste avond van kamp zegt, zegt Bonte avond! We gaan eruit met een knaller van formaat. Iedere afdeling steekt een act in mekaar, gaande van een dansje tot een modeshow! Nadien volgt de echte afsluiter van het kamp, namelijk een groot kampvuur (als de weergoden ons gunstig gezind zijn natuurlijk 😉)! 

KAMP 2024

Dit jaar trekken we voor 10 dagen dolle pret naar HAMONT-ACHEL!

Op 8 mei 2024 vindt onze infoavond plaats, wees er zeker bij! Concrete info volgt nog.

Ook dan komt de Kampchoera met info zoals kostprijs, vertrek- en aankomstuur en materiaallijst online!